We wrześniu 2020 r. w klasie II technikum hotelarskiego została przeprowadzona lekcja pt. „Wymagania stawiane kandydatom na stewardesę i stewarda”. Lekcja ta odbyła się w ramach innowacji, której głównym celem jest rozwijanie zainteresowań młodzieży branżą turystyczną i obsługą ruchu pasażerskiego w transporcie lotniczym i morskim.
Na lekcji młodzież dowiedziała się, że przy ocenie kandydatek podczas rekrutacji brane są pod uwagę następujące wymagania: dobry stan zdrowia, wykształcenie, znajomość języków obcych, odpowiedni wzrost, brak widocznych tatuaży jak również sposób bycia, kultura osobista, sposób wyrażania się, tzw. nastawienie na klienta, miła powierzchowność, umiejętność współpracy w zespole. W pracy liczy się także zaangażowanie i profesjonalizm oraz bardzo poważne traktowanie zawodu.
Kolejna lekcja w ramach innowacji odbędzie to: „Procedury bezpieczeństwa”.
Bernadetta Ząbek
Dodaj komentarz